Till blåbärs älskarna

Blåbärsglass
8-10 portioner 

             Ingedienser 
  • 5 äggulor
  • 1,5 dl strösocker 
  • 1 vaniljstång 
  • 3,5 dl vispgrädde 
  •   2 dl blåbärs
       Gör så här:
       Vispa äggulorna och sockret tills det blir  poröst. Dela vaniljstången på längden, skrapa ur fröna och bland ner i ägg- och sockerblandningen. 
Vispa grädden så den blir fast och vänd sedan ner den i äggblandningen. 
Vänd ner blåbären och rör till en jämn smet.
Häll upp i en frystålig form, gärna med lock, och låt stå i frysen minst 3 timmar. Rör om en gång i halvtimmen tills glassblandningen börjar bli fryst. 
Ta fram glassen 20 minuter före servering 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback